Huisarts

Uw huisarts is de aangewezen persoon om schimmelnagels effectief te behandelen. Ook bij herhaalde besmetting met een voetschimmel is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk. Raadpleeg dus bij schimmelinfecties uw huisarts.

Voetverzorger

U kunt een voetverzorger bezoeken voor de verzorging van gezonde of problematische nagels en de nagelomgeving. De voetverzorger verwijdert eveneens likdoorns en overtollig eelt en geeft adviezen over schoenkeuze en de persoonlijke verzorging van uw voeten. Daarnaast kan de voetverzorger de behandeling van schimmelnagels (door uw huisarts) begeleiden. Een groot aantal voetverzorgers heeft naast de basisopleiding een speciale cursus gevolgd voor het verzorgen van voeten van mensen met diabetes.
Wilt u het adres van een voetverzorger bij u in de buurt, neem dan contact op met:
Provoet
Gebouw Carrefour
Kerkewijk 69,
3901 EC Veenendaal
tel. 0318 551 369

Podotherapeut

De podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten of met klachten over niet goed functionerende voeten, bijvoorbeeld vanwege knie-, heup- of rugklachten. De podotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van diverse huid- en nagelaandoeningen aan de voet. Daarnaast kan de podotherapeut schoenaanpassingen en inlegzolen vervaardigen, correctiespalkjes voor de tenen (ortheses) vervaardigen en diverse verbanden aanleggen, bijvoorbeeld bij overbelasting. De podotherapeut werkt altijd op verwijzing van de huisarts of specialist. Wilt u een adres van een podotherapeut in de buurt, neem dan tijdens kantooruren contact op met:
Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
Noordse Bosje 18
1211 BG Hilversum
tel. 035 6246388

Nationaal huidfonds

Voor meer informatie over huidaandoeningen:
Stichting nationaal huidfonds
Postbus 2660
3500 GR Utrecht
tel. 030 282 39 95